« vissza a főoldalra

Katalógusunk a főmenüből indulva úgy működik, hogy először kiválasztjuk a gépkocsi fajtáját: személygépkocsi, vagy haszongépjármű 3,5 t alatti, majd a gyártót, pl. Fiat, ezt követően a következő oszlopban a pontos típust, és a legvégén a keresett árucsoportot.

Ekkor megjelenik a kiválasztott adathalmaz. Itt láthatjuk az alkatrészek képét, (ezek rákattintva felnagyíthatók, akár az autók képei) megnevezését, kódját, árát. Valamint a készlet állapotát, hogy az adott időpontban van vagy nincs raktáron szabad készlet.

Még egy fontos információ található az alkatrész képe mellett, AM, OE, QP megjelölésekkel. Ezekre helyezve a kurzort, az alkatrészek minőségi státuszát tudhatja meg.

Az árucsoportok címszó alatt azokat az áruféleségeket találja meg, amelyet a kiválasztott típushoz forgalmazunk. Ha ekkor az „összes árucsoport”-ot jelöli ki, egyben fogja látni mindazokat az alkatrészeket, melyeket egyébként árucsoportonként részletezünk.

A katalógus oldalak alján és tetején található menütérképen a beállított keresési feltételek folyamatosan nyomon követhetők.

Minden alkatrész képei alatt található „viszonteladók” kijelölésekor kiválasztható hogy az ország mely részén kínálunk vásárlási lehetőséget. Az adott megyét kijelölve, a térkép alatt felsoroljuk viszonteladóink listáját, összes elérhetőségükkel egyetemben. Itt szolgáltatásaikról is tájékozódhatnak.

Amennyiben viszonteladói hálózatunk Önt valamely oknál fogva nem tudja kiszolgálni, cégünk elérhetőségei minden oldalon megtalálhatók.

A kiválasztott árut ilyenkor természetesen Budapestről is el tudjuk juttatni Önnek! Erről, illetve a vásárlással kapcsolatos egyéb kérdéseivel kapcsolatban kollégáink a feltűntetett budapesti számok bármelyikén készséggel állnak rendelkezésére.

FIGYELEM


Itt néha talán nevetségesnek tűnő dolgokat fog olvasni, de ezek tisztázása szükséges a pontos munkához. Egyszóval ilyenekből voltak már félreértések.

 • Az autó jobb vagy bal oldalát úgy határozzuk meg, hogy, benne ülve, előre nézve, a baloldal a bal kezünk felőli, és ennek ellentéte a jobb oldal.
 • Farmotoros autóknál gépháztetőnek a motor fölötti alkatrészt nevezzük, a csomagtér tető pedig értelem szerűen az autó elején található.
 • Vízhűtő méretei: nem a legkülső méreteit adjuk meg a hűtőnek, hanem a hűtőfelület (víztér) méreteit takarják az adott számok.
 • Hány ajtós az autó…

2 ajtós: két utastér ajtóval és egy hagyományos csomagtér tetővel rendelkező autó.


3 ajtós: bal oldali vezető ajtóval, jobb oldali utas ajtóval, és egy ferde, egyben nyíló csomag tér ajtóval rendelkező autó.


4 ajtós: négy utastér ajtóval és egy normál csomagtéri tetővel rendelkező autó. (ezt más néven Sedan-nak is hívjuk)


5 ajtós: négy utastérajtóval, és egy egyben nyíló csomagtér ajtóval rendelkező autó.


2 és 4 ajtós kombi: kettő vagy négy utastér ajtóból és egy, a csomagteret lezáró csomagtér ajtó jellemzi, ami általában közel függőleges. KÉP esetleg típ. • Olyan alkatrészek, melyek egyben és részeiben is vásárolhatók, pl. homlokfal, ez az autó típusától függően különböző darabokból állhat. Ha egyben kínáljuk, akkor a megnevezésben megjelöljük, hogy kpl. Ha ezek darabokban is megvásárolhatók, akkor azt a következőképpen nevezzük: zárhíd, fényszóró tartó lemez, köténylemez, első kereszttartó, stb.

  Pl. lökhárító: ez is típusától függ, de a kpl. itt is egy darab, azonnal beépíthető alkatrészt jelent. Ez általában nem tartalmazza a lökhárítóban található rácsokat, vagy pl. vonószem borítást.

  Sok típus lökhárítóját darabokból kell összeállítani, itt a következő megnevezések jelzik ezt:

  • - lökhárító borítás
  • - lökhárító borítás felső rész
  • - lökhárító borítás alsó rész
  • - lökhárító belső merevítő, stb.
 • Vannak alkatrészek, pl. hűtőrácsok, amiket fényezés nélkül, azonnal beszerelhető állapotban értékesítjük, de természetesen a legtöbb alkatrész még fényezést igényel. Ezek között speciális helyet foglalnak el a lökhárítók. A hagyományos fekete műanyag lökhárítók egyszerűen kezelhetők, csak felszerelésre várnak. Azonban a modern autóknál ezzel a megoldással egyre ritkábban találkozunk, a legtöbb lökhárító ma az autó színére van fényezve. Ezért ezeknél az alkatrészeknél különböző megjelöléseket használunk:

  • - fényezendő: nyers műanyag alkatrész, melyet speciális alapozóval kell alapozni, majd ezt követően fényezni.
  • - alapozott: ez az alkatrész gyárilag alapozott, egy lakkcsiszolás, majd tisztítás után fényezhető. Itt ajánlott a fényező anyagot egy rejtett helyen kipróbálni az alapozott felületen, a fényezési anyagok sokrétű összetétele miatt
 • üres kpl. mgjelölések: a világító testeknél találkozhatunk velük,
  • - üres hátsólámpa: tartalmazza a lámpaburát és a foncsort
  • - kpl. tartalmazza a lámpaburát, foncsort, valamint az izzók foglalatát.
Copyright (c) 2011 Iharos és Goller Kft. All rights reserved.